Kyrklig vigsel eller borgerlig vigsel

Idag är det många som väljer borgerlig vigsel före kyrklig vigsel. Den vanligaste orsaken är att man inte är troende och har gått ur Svenska kyrkan. Men det kan också bero på att den man gifter sig med tillhör en annan religion och att man inte vill gifta sig in i en annan religion. Då blir borgerlig vigsel en neutral ceremoni.
Det är dock många, som inte är troende, som kan sakna den romantiska ceremoni som ett kyrkobröllop innebär. Men en borgerlig vigsel behöver inte tvunget var oromantisk. Man ser framför sig en vigsel, ett sterilt rum på rådhuset, som pågår i ett par minuter och sedan är över. De flesta vill att vigseln ska vara något minnesvärt och extraordinärt som man minns resten av livet – oavsett om man är troende eller ej.
Men hur ert bröllop ser ut väljer ni själva. Om ni gifter er i rådhuset är vigseln gratis. Men mot betalning kan vigselförrättaren ta sig till den plats ni önskar och hålla ceremonin där. Varför då inte hyra en av de kyrkor som Svenska kyrkan sålt ut och hålla er ceremoni där. Ni kan klä er som ni vill och bjuda in era gäster. Det enda som saknas då är en präst och en ceremoni som handlar om att ni gifter inför Gud.
Ert bröllop ska vara precis så romantiskt ni önskar.
Vill du veta mer om bröllop, eller få tips kring din bröllopsplanering, kan du gå in på www.brollopsassistenten.se.

No related posts.

Comments are closed.