Glasögon från Burberry

Glasögon från Burberry
Burberry Group är ett brittiskt lyxmodehus, som har tillverkning av kläder, parfym och accessoarer. Deras distinkta tartanmönster har blivit ett av de mest kopierade varumärkena inom modeindustrin. Burberry är mest känd för sin ikoniska trenchcoat, som uppfanns av grundaren Thomas Burberry. Företaget har både egna butiker och franchisebutiker runt om i världen. Drottning Elizabeth II och Prinsen av Wales har beviljat företaget att bli hovleverenatör. Enligt Business Weekly är Burberry det 98: e mest värdefulla varumärket i världen.
Burberry grundades 1856 av den då 21-årige Thomas Burberry – en före detta klädeshandlarlärling. Han öppnade sin egen butik i Basingstoke, Hampshire i England. Under 1870 hade företaget etablerat sig genom att fokusera på utvecklingen av utomhusklädsel. 1880 introducerade Burberry kläder i gabardin – ett slitstarkt och vattenavvisande tyg som ändå andades.
Burberrys engagerade sig i många äventyrare och utrustade dem med sina produkter. 1911 var det Roald Amundsen – den första människan att nå Sydpolen – och Ernest Shackleton, som ledde en expedition 1914 som gick ut på att passera Antarktis. En gabardinjacka från Burberry bars av George Mallory på hans olycksaliga försök att nå Mount Everest topp 1924.
Burberry tillhör ett av de mer populära modemärkena och deras glasögon anses – liksom deras övriga kollektioner – vara något alldeles speciellt. Vill du få tag på ett par sådana kan du gå in på
www.glasogonmode.se. På den sidan hittar du glasögon från en lång rad tillverkare av solglasögon. Eller vad sägs om Carrera, Ermenegildo Zegna, Just Cavalli och Miss Sixty.

Related posts:

  1. Glasögonbågar samt glasögon på nätet
  2. Hitta Glasögon på Nätet
  3. Glasögoninfo

Comments are closed.