Cambridge-metoden är en diet

Cambridge-metoden är en diet som kort och gott går ut på att svälta sig. Det låter hemskt när man använder det ordet – men det är det det handlar om. Man intar ett mindre antal kalorier än vad man egentligen behöver för att gå plus minus noll på en dag. Om du intar mindre kalorier än kroppen behöver så svälter du, och kroppens reaktion på svält är att ta av kroppens inneboende resurser: fettet.
Metoden utvecklades – som namnet antyder – på Cambridge University. Där praktiserades den på 1970-talet och blev introducerad kommersiellt på den amerikanska marknaden på 1980-talet. Metoden blev omedelbart populär och företaget bakom hävdar att över 15 miljoner människor använt metoden med framgång.
Vid vanlig svält lider kroppen brist på alla ämnen, vilket är skadligt för kroppen. Därför innehåller Cambridge-metoden också direktiv om att inta nödvändig nivå av vitaminer, mineraler och andra ämnen för att den bantande ska upprätthålla god hälsa.
När metoden kommersialiserades utvecklade företaget särskilda näringsprodukter med rätt mängd näring. Dessa produkter kan tillexempel vara bars, soppor och dylikt. Dessa går att köpa av företaget och ska tillgodose din kropps behov under dietens gång.
Du rekommenderas att inte motionera hårt under dietens gång då kroppen inte är rustad både för svält och hårt arbete. Lättare motion är dock inte bara tillåtet utan bra – då kroppen alltid behöver röra på sig.
Vill du lära dig mer om olika sätt att gå ner i vikt på kan du besöka www.viktexpert.se och lära mer.

No related posts.

Comments are closed.