Blommor, Hedra en stor människa med hjälp av en blomma

Hedra en stor människa med hjälp av en blomma
Blomsterspråket är en sorts kodspråk där man med hjälp av olika sorters blommor – i olika antal – förmedlar ett budskap till någon. Ibland kan det vara så att orden helt enkelt inte räcker till, och då kan en blomma berätta det som saknas.

Röd amaryllis
Nelson Mandela vigde sitt liv åt att kämpa för de svartas rättigheter i Sydafrika. Bland annat satt han 27 år i fängelse på Robbie Island utanför Kapstaden. Med tiden blev han symbol för hela kampen med resultat att omvärlden började bojkotta Sydafrika fram till dess de gav svarta samma rättigheter som vita. 1990 blev Nelson Mandela äntligen frigiven och 1994 blev han första Sydafrikanske president vald i ett helt demokratiskt val i Sydafrika.
Där i mellan hann han även emotta Nobels fredspris.
Nelson Mandela kan du skicka en röd amaryllis.
Raul Wallenberg var en Svensk diplomat som i slutskedet av andra världskriget var verksam i Ungerns huvudstad Budapest. Tyskarna hade invaderat Ungern för att tvinga dem att sända sina en miljon judar till förintelselägerna. Raul gjorde allt han kunde för att friköpa judar med alla medel. Han delade ut diplomatpass, mutade och utnyttjade sina kontakter till bristningsgränsen för att sätta ytterligare en jude i en av de vita bussarna mot Sverige.
När Sovjett ”befriade” Ungern 1945 tillfångatogs Raul Wallenberg och fördes bakom järnridån och försvann spårlöst i Gulag.
Till Raul Wallenberg hade du kunnat ge en röd amaryllis.
Känner du någon annan som du högaktar men inte hittar ord stora nog att förmedla detta, då kan du ta hjälp av blomsterspråket. En röd amaryllis betyder: ”Jag högaktar dig från djupet av min själ.”

Du kan skicka de flesta blommorna som ingår i blomsterspråket via internet till den du tycker förtjänar det. Gå bara in på http://www.skickablommorna.se/

Related posts:

  1. Skicka Blommor på nätet idag

Comments are closed.