Blåsningen blir det sällan på riktigt

”Blåsningen” (The Sting) är en amerikansk film från 1973 med Paul Newman och Robert Redford. Filmen fick det året två Oscars – bästa film och bästa manus. Redford spelar den talangfulle men aningslöse lurendrejaren Johnny Hooker som tar sig vatten över huvudet när han blåser affärsmannen och gangstern Doyle Lonnegan. Blåsningen resulterar i att hans vän och kollega blir mördad. Han flyr och söker hjälp av den professionelle bedragaren Henry Gondorff (spelad av Newman), men berättar inte om att Lonnegan jagar honom – eller att den korrupte polisen Snyder söker honom och vill utöva utpressning och få del av vad Hooker tjänar.
Efter en del farliga förvecklingar hamnar Hooker och Gondorff i en situation där de planerar en storslagen blåsning där både Lonnegan och Snyder ska skinnas och oskadliggöras.
För att lyckas med detta iscensätter de ett helt vadslagningskontor med full utrusning och staterande spelare. De anlitar till och med en speaker från travbanan som återger ett fingerat trav via högtalarsystemet – medan han egentligen sitter i rummet bredvid och läser högt ur ett manus.
Filmen blev en stor framgång och fascinerade sin samtid.
För 1973 som både före och efter har vadslagning fascinerat folk. I alla tider har människor velat sätta pengar på oförutsägbara företeelser och drömma om att tjäna en enorm summa pengar på kort tid.
Idag försiggår vadslagning mestadels hos seriösa bookmakers via internet. Nu är risken för att bli blåst mycket minimal. Vill du lära dig mer, gå in på www.bettingfakta.se

http://www.bettingfakta.se/sportsbetting/

http://www.bettingfakta.se/spelbolag-2/
http://www.bettingfakta.se/betting-tips/

No related posts.

Comments are closed.