Jens Saltin började sin karriär inom det mycket välkända företaget Klarna

När det kommer till innovation är svensken Jens Saltin en central figur. Och särskilt när det kommer till betalningslösningar. Saltin arbetade under sju år inom det välkända företaget Klarna.

Men sedan en tid tillbaka har Saltin fokuserat på sin nya utmaning i livet. Och frukterna av denna nyorientering kommer snart att finnas i var mans mobiltelefon.

För under våren kommer appen Steven att lanseras. Denna app, som funnits i betaversion under en tid, har Jens Saltin tagit fram tillsammans med systemutvecklaren Fredrik Olofsson, som bland annat ligger bakom den populära dejtingappen Maybe.

Med Steven blir det enkelt för restaurangsällskap att dela upp notan – utan att det ska behöva uppstå några som helst pinsamheter. Appen håller koll åt er och det står klart och tydligt vem som har betalat – och vem som inte har det.

Jens Saltin började sin karriär inom det mycket välkända företaget Klarna genom att ansvara för Klarna mobil. När han lämnade Klarna för en tid sedan kunde han titulera chef över Storbritannien.

Och tankar på en internationell marknad har Jens Saltin och hans affärspartner även denna gång. I en intervju i Di digital i slutet av 2017 berättar Saltin och planerna för Steven. Lanseringen kommer först att ske i Sverige och sedan väntar Europa.

Jens Saltin, född -81, har, förutom Klarna, hunnit med att avverka en mastersexamen i ekonomi vid Handelshögskolan i Stockholm, arbetat på hedgefonden Rubicon i Kalifornien samt på Goldman Sachs i London.

Givet Saltins imponerande CV så finns det all anledning att tro att Steven kommer bli ytterligare ett kapitel i svenskens framtidssaga. För Steven, givet sitt enkla och smarta upplägg, kommer med all sannolikhet att bli en app lika given i varje telefon som Swish är idag.

Related posts:

  1. En bra barnvagn gör livet avsevärt mycket enklare för småbarnsföräldern
  2. Hrm Skaffa proportioner och se var det riktiga värdet i företaget ligger

Comments are closed.